Thursday 6 December 2012

Virkad grangirlang




Jag såg en fin grangirlang hos www.kungenomajkis.blogspot.com och gjorde en likadan. Notera frosten på fönstret - äkta vara! Här i sommarstugan behövs ingen snö/frost spray!

Sunday 30 September 2012

2-års present




Det här är en present till en liten tjej som fyller 2 år imorgon och som passande nog kommer få ett kök av sin mamma och pappa.

Saturday 21 July 2012

Sköldpadda!
















En liten sköldpadda blev det igår och idag. Det är kul att virka men lite segt att sy ihop alla delar.





Och mönstret kommer från den här boken.

Friday 6 July 2012

Nyinköpt!

Här ska virkas bakelser, kex och tårtor för småfolk att leka med!






Sunday 24 June 2012

Bakverk





Jag har virkat lite mini tårtor och kex. Kexen är eget hittepå mönster efter inspiration av www.engelskavillan.blogspot.comoch minitårtorna är efter ett mönster på www.virkalitenkaka.blogspot.com

Saturday 19 May 2012

Morot





Det var längesen sist men ikväll blev det en morot. Som vanligt blev mitt alster inte särskilt likt mönstret, den blev bra mycket knubbigare. Mönstret är från Virka Amigurumi av Mia Bengtsson.

Sunday 18 March 2012

Vimpel






Jag har sytt en vimpel till Ellie's rum. Vi bytte rum för Harry och Ellie i helgen så nu håller vi på att fixa till dem. Jag tog vad jag hade hemma så det är lite rest tyg och bandet kom med en "pyssel tidning" jag prenumerar på som heter "Mollie Makes".
Jag hittade instruktioner till vimpeln här http://w-collection.blogspot.co.uk/2011/03/tutorial-hur-man-syr-vimplar.html

Thursday 1 March 2012

Hårbands burk

Problemet med att gilla att virka är att hitta på grejer som faktiskt blir använda. Nedan är ett exempel på onödigt och inte särskilt fint virknings objekt.














Sunday 19 February 2012

Tofflor





Nu har jag äntligen fått gjort ett par tofflor till mig själv. De blev lite ojämna men de funkar och håller fötterna varma. Tofflorna är hittepå mönster och mönstret till blommorna hittade jag på www.attic24.typepad.com

Sunday 5 February 2012

Halsduk

Jag har gjort en ny halsduk till Ellie. De andra två blev alldeles för långa. Hon har inte provat den men jag hoppas den passar bättre.











Sunday 29 January 2012

Dock klänning





Klänning till Ellie's docka. Mönstret hittade jag på själv.

Saturday 21 January 2012

Tofflor









Jag virkade en halsduk till Ellie i det här garnet för ett tag sen, men den blev alldeles för lång så igår kväll repade jag upp den och virkade ett par tofflor till henne istället. Jag hade tänkt att göra blommor och sätta på men Ellie ville ha en uggla istället.

Saturday 14 January 2012

Jorsgubbsbulle









Nu är jorsgubbsbullen som Ellie beställde klar. Den ser lite mer ut som en jordgubbsbiskvi om det nu finns såna. Bull mönstret är från kungenomajkis kanelbulle mönster och jordgubbarna är egen knåpade.

Saturday 7 January 2012

Jordgubbe



Idag sa Ellie att hon ville att jag skulle virka en jordgubbs bulle. Jag är lite osäker på hur en sån ser ut men jag tänkte jag börjar med att göra en jordgubbe.
Men de gula små prickarna som knappt syns på bilden la jag till själv, kreativ som jag är.

Thursday 5 January 2012

Kanelbullar








Ikväll blev det två kanelbullar, en vidbränd och en med saffran i. Eller nåt åt det hållet.
Mönstret hittade jag som vanligt hos Kungenomajkis.blogspot.com.